Kingspan Solar

A nagy hatékonyságú vákuumcsöves napkollektorok a KINGSPAN Solar UK termékei. A cég a több, mint 25 éves gyártási tapasztalattal rendelkező THEROMAX UK vállalatból alakult, és a világ vezető cége a napkollektorok gyártásában. A KINGSPAN Solar minden napenergiával kapcsolatban felmerülő igényre komplett megoldást kínál prémium minőségben, az igényekre méretezett formában. A THERMOMAX termékek elsőként nyerték el az EURÓPAI MINŐSÉG (Solar Keymark) tanúsítványt, emellett intézeti vizsgálati bizonylatokkal is rendelkeznek.

Mi a napenergia?
A napsugárzás mozgatja a Föld összes természetes ciklusát, és folyamatát, mint az eső, szél, fotoszintézis, óceáni áramlatok, és egyebek, amelyek az élet szempontjából fontosak. Továbbá a napsugárzás minden energia bázisa.
A Föld felszínét érő, Napból származó energia mennyisége 15 perc alatt több, mint az éves energiaigény a bolygón. A besugárzás vízszintes felületen mérve elérheti a 2,200 kWh/m2 értéket a napos régiókban, és 1,100 kWh/m2-t Észak Európában. (A napsütéses órák száma Magyarországon átlagosan 2,100 óra. A magyarországi átlagos be-sugárzás értéke 1,350 kWh/m2, amely jól jelzi a napkollektorok hazai alkalmazhatóságát.)

THERMOMAX DF és HP típusú vákuumcsöves napkollektorok
A vákuumcsöves napkollektorok teljesítménye kiemelkedő, összehasonlítva az üveg nélküli, és az üvegezett napkollektorokkal, különösen az észak-európai régiókban. Ezek a termékek prémium minőségűek, és hatékonyságuk a hőhasznosítást illetően kiemelkedő még a hideg és szeles éghajlati viszonyok között is.
A vákuumcsövekben 10-6-on nagyságú vákuumot állitanak elő, amely a hőveszteséget minimalizálja, és alkalmassá teszi a berendezést a „szórt” besugárzás hatékony felhasználására. Az üveg anyaga különleges tulajdonságú, amely biztosítja a hatékony áthatolhatóságot, csekély reflexiós veszteséggel. A napenergia elnyelésére speciális szelektív bevonatú absorber szolgál. A napkollektor fő elemeit az absorber lemez, és a hőközvetítő cső (heat pipe) képezik.

Három vákuumcsöves napkollektor modell rendelhető: DF-100, HP-100, HP-200 tipusok.

HP200 tipusu kollektor

DF-100 típus
A napkollektor közvetlen átfolyású. A hőközlő közeg a koaxiális hőcserélőn áthaladva gyűjti össze a szoláris hőt. Akár vízszintes helyzetben is elhelyezhető, és 25 fokban elfordítható a tengely mentén a déli irányultságtól való eltérés esetében. Rendelhető: 10 csöves (1,08 m2), 20 csöves (2,16 m2), és 30 csöves (3,23 m2) méretekben.

HP-200 típus
A napkollektor ún. „DRY” rendszerű berendezés. A heat pipe érintkezik az elnyelő lemezzel. Az elpárolgó közeg a heat pipe-ban található. Az energiát az absorber lemez elnyeli, amely a heat pipe-ban lévő közeget elpárologtatja, és így az a kondenz edénybe emelkedik. A kondenz edény közvetlenül kapcsolódik a hőgyűjtő tartályhoz egy száraz („DRY”) hüvelyen keresztül. A kondenz edényben a hőközlő közeg leadja a párolgási („latens”) meleget, és lekondenzálódik, majd folyadékként visszatér a heat pipe-ba.
A száraz kapcsolat révén minden egyes cső a rendszer közegének leeresztése nélkül cserélhető. 10 csöves, 20 csöves, 30 csöves napkollektor rendelhető. A KINGSPAN Solar HP típusait különleges biztonsági szerelvénnyel látták el. A minden egyes kondenzátor edénybe beépített hőfok-limitáló 95 °C foknál, vagy 135 °C foknál működésbe lép –lezár-, ezzel biztosítva, hogy a kondenzátum a heat pipe-ba jusson. Így kerülhető el a nem várt túlhevítési következmény.

LEGÚJABB TERMÉK: VARISOL típusú vákuumcsöves napkollektorok
Csövenként, 150 csőig tetszőleges hosszban szerelhető, nagy hatékonyságú vákuumcsöves napkollektor rendszer. Varisol prospektus

MINDEN VÁKUUMCSÖVES NAPKOLLEKTOR VILÁGSZABADALMI OLTALOM ALATT ÁLL!