Kingspan ClimateWell - Abszorpciós légkondícionáló rendszer

Napenergiával működő légkondicionálás
A ClimateWell egység egy csendes, napenergiával működő légkondicionáló berendezés, amely nem használ villamos energiát a hőcserélési folyamathoz, és a saját vezérlése számára is csak nagyon csekély mennyiségű áramot igényel. Valójában a főáramkör nélkül működik – csak a saját villamos csatlakozó dugóját szállítják a berendezéssel! A Kingspan Thermomax napkollektorai által ingyen termelt meleg vizet felhasználva a rendszer tiszta energiát termel, így biztosítja a szoláris energiával üzemelő hűtést és/vagy fűtést nappal és éjjel. Az egység belső szerkezete nem tartalmaz semmilyen mozgó elemet, és nem használ CFCs/HCFCs-t.

Kingspan ClimateWell

Három fokozatú abszorpció
Az egység a szabadalmaztatott három fokozatú abszorpciós technológiát alkalmazza, amely egy kristályos formula higroszkópikus jellemzőit hasznosítja az energia kinyerése céljából, a hozzá csatlakoztatott hőtároló tartályban gyűjtött hőmennyiségből. A kinyerés lehűti a vizet, amelyet az épületek belső környezetének hűtéséhez lehet felhasználni. A rendszerben egynél több kristályos formulát tartalmazó tartály található, így a „töltés” és a „kiürítés” azonos időben történhet, ezzel biztosítva az épület folyamatos hűtését/fűtését. A tartályok váltakoztatásának, és a napenergia tárolhatóságának képessége biztosítja a Kingspan Climate rendszer számára, hogy még akkor is biztosítsa a hűtést és fűtést, amikor a körülmények ezt nem tennék lehetővé (például éjszaka). Hűtési módban a ClimateWell rendszer adott hőfokú, hűtött vizet szállít az épület elosztó rendszere számára, amelynek hőfoka a 7 °C fok és a 19 °C fok közötti – a tartály specifikációjától függően. A Kingspan EnergiCenter egy intelligens melegvíztároló rendszer. Egyesít több megújuló és hagyományos hőközlő módszert és integrált központi energia-rendszert biztosít. Az összetett energiatároló, a Kingspan EnergiCenter bármely fűtési rendszerhez integrálható, ezzel biztosítva a megújuló energia optimális felhasználását mind a helyiségek fűtéséhez, mind a vízmelegítéséhez. Kompakt méret jellemzi, a tároló tartály-rendszer minimális helyigényű. A Kingspan EnergiCenter-t ugyanaz a belső műszaki csapat dolgozta ki, mint a Kingspan Hot Water System hengereit. A legnagyobb melegvíz-hengerek nagy britanniai, és írországi gyártójaként több mint 80 éves tapasztalattal, a Kingspan Hot Water gyártja a rézhenger kombinációs egységeket és a „Duplex” nagy teljesítményű, rozsdamentes acélból készült egységeket több mint 400 különböző méretben, típusban és mintában.

A hangtalan, napenergiával működő légkondicionáló
A „Duplex” rozsdamentes acél kiemelkedő korrózió-védelmet biztosit a réz, üveg-bevonatú acél, és más alacsonyabb értékű rozsdamentes acéllal szemben, különösen agresszív víz esetében.

Kingspan ClimateWell

Speciális kapcsolásban és vezérléssel ajánljuk a fűtési idényben a központi fűtéshez (padlófűtéshez, falfűtéshez), illetve a fűtési idényen kívül az uszodák, házi úszómedencék vízmelegítéséhez, valamint fólia- és üvegházakhoz, állattartó telepekhez, konzevrgyárakhoz, gyümölcs- és terményszárítókhoz.
A napkollektorok által termelt energiát nyáron irodaházak, kórházak, intézmények és családi házak villamos energiát nem igénylő légkondícionáló berendezéseihez is alkalmazzuk.