HENNA ÉS CSILLÁMOS TESTFESTÉS AKCIÓ!

A henna és a glitteres testfestés újra hódít!

A sztárok is szívesen jelennek meg henna díszítéssel illetve csillámos testfestéssel koncerteken, bemutatókon, partykon. Pl.:Kelly, Naomi Campbell, Julianne Rhodes, Gwen Stefani és Madonna.

Minden alkalomra különböző színekkel készíthető a csillámos testfestés, meglévő tetoválást is felújíthatunk, változtathatjuk a különböző színek segítségével. Teljesen bőrbarát anyagból. Swarovski kövekkel díszíthető. A Galéria menüben találsz képeket!

Az arc és testdíszítő csillámok segítségével csillogó, színes motívumokkal díszíthetjük a testet és az arcot, ami tartós, de akár naponta is változtatható. A csillámok kozmetikai alapanyagból készülnek, melyek használata biztonságos, hosszantartó, és sohasem irritálja a bőrt! Víz- és izzadságálló. Az Ön divatos kiegészítője lehet, fürdőruhájához illő szinben a nyári strandszezon alatt, fokozhatja a menyasszonyok tündöklését esküvő alkalmával, vagy feldobhatja vele a hétvégi partyk, szilveszteri bulik hangulatát is. Bármely testrészre elkészíthető, látható testtájakon mindenki gyönyörködtetésére, vagy titokzatos helyeken csak a kiválasztottak számára! Több mintából választhatja ki a személyiségének és az alkalomnak legmegfelelőbbet, mely bármely Önnek tetsző színből elkészíthető!

A tartóssága függ: ruha széle, hajlatok, vagy pl. alvás közben mennyire dörzsölődik, milyen hosszú, milyen meleg fürdő (a meleg víz gyengíti), testápolók használata (nem jó), bőrtípus (zsíros bőrűeknek hamarabb lejön).

A csillám tartóssága: 2 - 3 hét

Tanácsok:

  • vízálló, lehet vele zuhanyozni, úszni, fürdeni, de a forró víz, illetve gőz rövidíti az élettartamát
  • a motívumon, illetve közvetlen közelében kerülje a krémek, olajok használatát zuhanyzás és fürdés után mindig törölje óvatosan szárazra
  • válasszon megfelelő testfelületet, sima, szőrmentes, borotvált testfelületen jobb a tapadása a csillámoknak
  • kerülje a hajlatokat, és a sok dörzsölésnek kitett bőrfelületeket

A henna - latin nevén Lawsonia Inermis - egy gyógynövény, melynek apró kerek levelei, bogyószerű magvai vannak. A hennafestéshez a növény leveleinek őrleményét használják. A hennapép kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, így ritkán vált ki allergiás reakciókat a bőrön.

Henna használata

Meggyőződünk a festeni kívánt bőrfelszín minőségéről. Például: zsíros bőrön nem lehet dolgozni, mert nem fogja be az anyag, a túl száraz bőrön hamar lekopik. Zsírtalanítani kell a felületet, majd tölcsér segítségével nyomjuk ki a hennát a minta alapján. Miután a henna felkerül a bőrre, elkezd száradni. Ezután elkezd berepedezni, általában fél, egy óra múlva megszárad. Lepereg, vagy ami fenn marad, azt le lehet kaparni. Ne mossuk le, mert a színhatást és a tartósságot gátolja, ne érje víz 5-6 órán keresztül. Eleinte sárga, majd az ismert sötétbarna színét általában 24 óra múlva nyeri el. Ezért, ha egy alkalomra szeretnénk hennát csinálni, akkor érdemes egy nappal előbb festetni. Henna 7-21 napig marad fenn, ez függ a bőrtípustól, hogy milyen gyakran éri a felületet víz stb.

A fekete hennáról

Én kizárólag jó minőségü, ellenőrzött alapanyaggal dolgozom, a vendégeim biztonsága számomra elsődleges szempont! A fekete henna tartalmaz kozmetikai pigmentet, ami pl.: a szempillaspirálban is megtalálható. Nagyon kell figyelni, hogy megfelelő minőségű henna alapanyaggal dolgozzunk. A gumiabronccsból, cipő pasztából készített fekete henna komoly allergiát válthat ki. Ezért nem szabad, főleg gyermekeken használni az ilyen "boszorkánykonyhából" össszeállított fekete hennát, mert életre szólóan csúnya nyomokat hagy a bőrön.

Henna, testfestés esküvőre, alkalomra, hastáncosoknak is!

Menyasszonynak a ruha stílusával és frizurával harmonizálva festünk, melyet strasszokkal, csillámporral, bindivel (testmatrica) lehet kiegészíteni. Bőrfixálót használunk, hogy egész nap biztonságosan fennmaradjon. Esküvő előtt próbafestést kell végezni.

Minden henna és testfestés előtt allergiapróbát végzünk, ezért a vendégeknek min. 1/2 órával előbb kell megjelenniük a szalonban.

A minta nagyságától és bonyolultságától függ, ezért mindig a vendég elképzeléseivel összhangban alakítjuk ki!

Almási Henrietta neves hennaművész tanfolyamát végeztem az Elite Cosmetix-Crystal Nails-nél.